تهران - خیابان صابونچی - نبش خرمشهر - پلاک 109 - واحد ۱

نوشتن قرارداد

در طول روز، معاملات گسترده‌ای بین انسان‌ها صورت می‌گیرد. معاملاتی که یک سر آن فروشنده و یک سر دیگر آن خریدار است. هر یک از این معاملات چه کوچک و چه بزرگ، مراحلی را طی می‌کنند. برای انجام هر معامله‌ای، تنظیم قرارداد الزامی است. طبق ماده 183 قانون مدنی، قرارداد نتیجه‌ای از توافق حاصل شده بین یک یا چند نفر با یک یا چند نفر دیگر است. قرارداد، زمانی تنظیم می‌شود که مفاد آن مورد قبول هر دو طرف قرار گیرد. اما چه کسی می‌تواند برای نوشتن قرارداد اقدام کند؟ نوشتن قرارداد، کار چندان ساده‌ای نیست. کسانی که با مسائل حقوقی این کار آشنا نیستند، باید از یک گروه حقوقی معتبر برای انجام این کار راهنمایی دریافت کنند. تنظیم قرارداد، پذیرفتن مسئولیت‌های بعد از آن را در پیش دارد. بنابراین، نباید از کنار آن ساده گذر کرد. در این مطلب از مجموعه حقوقی عدل دانو قصد داریم، توضیحاتی کامل را در خصوص انواع قراردادها و راه‌های نوشتن آن با شما به اشتراک بگذاریم تا بتوانید با نحوه نوشتن قرارداد آشنا شوید.

نوشتن قرارداد

قرارداد

انعقاد قرارداد، یکی از مباحث حقوقی است که در قانون کشورمان نیز به آن اشاره شده است. زمانی که یک یا چند نفر با یک یا چند نفر دیگر بر سر موضوعی به توافق می‌رسند، باید توافق حاصله را در برگه‌ای به نام قرارداد به ثبت برسانند. البته، قراردادها به دو صورت کتبی و شفاهی هستند که قرارداد شفاهی اعتبار چندانی در مجامع قضایی ندارد. قرارداد، به عنوان یک سند حقوقی برای همگان قابل استناد است. قرارداد، وقتی اعتبار پیدا می‌کند که دو طرف، مسئولیت و عواقب تصمیم‌های ذکر شده در قرارداد را بپذیرند.چگونگی نوشتن قرارداد بسیار مهم است. گاهی ممکن است در قراردادهایی که به صورت کتبی نوشته می‌شوند، به هر دلیلی اصول نگارشی رعایت نشود. به نظر شما در این زمان چه اتفاقی خواهد افتاد؟

زمانی که نوشتن قرارداد به شکل صحیح انجام نشود، باز هم با مشکلات حقوقی زیادی روبرو خواهید شد. نوشتن قرارداد، باید همراه با اصول خاص خود انجام شود.  اگر نحوه نوشتن قرارداد به گونه‌ای باشد که اصول نگارشی و حقوقی در آن رعایت شود، دیگر درگیر مسائل حقوقی بعد از آن نخواهید شد. با این توضیحات باید دانسته باشید که طرز نوشتن قرارداد، تا چه حد در مسائل حقوقی اهمیت دارد.

مزایای نوشتن قرارداد

حال که با خود متن قرارداد آشنا شدید و دانستید که نوشتن آن چه نقشی در دنیای امروز دارد، باید مزایای نوشتن قرارداد را نیز بشناسید. به نظر شما نوشتن قرارداد چه مزیت‌هایی دارد؟ یا به عبارتی، چرا باید قرارداد به وجود آید؟ نوشتن قرارداد مزیت‌های بیشماری دارد و ننوشتن آن می‌تواند مشکلات حقوقی گسترده‌ای را برایتان به وجود آورد. در این قسمت، کارشناسان گروه حقوقی عدل دانو فهرستی از مهم‌ترین مزایای نوشتن قرارداد را تهیه کرده‌اند.

1_ نوشتن قرارداد از هر گونه اختلاف و درگیری‌های آینده پیشگیری می‌کند؛

2_ نوشتن قرارداد، سبب جلوگیری از اختلاف نظرها در زمان کار و دعواهای حقوقی خواهد شد

3_ حفظ روابط اقتصادی و کاری به بهترین شکل ممکن

4_ پیشگیری از پایمال شدن حق دو طرف قرارداد

5_ نوشتن قرارداد، می‌تواند ضرر و زیان‌های ناشی از مسائل به وجود آمده را نیز کاهش دهد.

مزایای نوشتن قرارداد

چرا باید در زمان نوشتن قرارداد به جزئیات توجه کنیم؟

در زمان نوشتن قرارداد، نباید به جزئیات بی‌توجه بود. وقتی که طرفین اقدام به نوشتن قرارداد می‌کنند، باید سعی کنند به مطالب ریز و درشتی که در آن نوشته می‌شود، توجه کنند. وقتی که به جزئیات قرارداد توجه می‌کنید، می‌توانید نکات مهم و نکات کم اهمیت تر قرارداد را از یکدیگر شناسایی کنید. توجه به جزئیات قرارداد سبب می‌شود که بدانید چه مسئولیت‌هایی در قبال طرف دیگر قرارداد، بر دوش شما است.با این اوصاف، باید بدانید که هر قراردادی که به نگارش در می‌آید، مسئولیت‌ها و هزینه‌هایی را برای هر دو طرف ایجاد می‌کند. پذیرش تعهدات و مسئولیت‌های ذکر شده درون قرارداد است، که به آن اعتبار می‌بخشد. زمانی که قراردادی را به امضا و ثبت خود در می‌آورید، در برابر حق و حقوق ذکر شده در آن مسئول هستید. در صورت بی‌توجهی به جزئیات، با مشکلات حقوقی مواجه خواهید شد، که رهایی از آن‌ها کار ساده‌ای نیست.

چرا باید در زمان نوشتن قرارداد به جزئیات توجه کنیم؟

انواع قرارداد

گفتیم که هر زمانی که یک یا چند نفر با یک یا چند نفر دیگر بر سر موضوعی به توافق برسند، می‌توانند اقدام به نوشتن قرارداد کنند. قرارداد انواع مختلفی دارد؛ قرارداد مشارکت مدنی، قرارداد اجاره، قرارداد ساخت ساختمان، قرارداد استخدام، قرارداد پیمانکاری و قرارداد فروش، تنها برخی از انواع قراردادهای رایج هستند. نوشتن قرارداد از هر حیطه و زمینه‌ای، با زمینه دیگر متفاوت است. در این قسمت، در گروه حقوقی عدل دانو قصد داریم در خصوص نوع نوشتن قرارداد، در هر کدام از این زمینه‌های ذکر شده با شما صحبت کنیم. به ادامه مطلب توجه کنید.

نوشتن قرارداد اجاره

قطعا یکی از رایج ترین انواع قرارداد، قرارداد اجاره است. این قرارداد را می‌توان جزو پرکاربردترین قراردادهایی دانست که در طول روز چندین و چند بار منعقد می‌شود. همه ما قرارداد اجاره را با عنوان اجاره نامه می‌شناسیم. قرارداد اجاره بین مالک و شخصی که قصد اجاره را دارد، منعقد می‌شود. در این قرارداد، رابطه بین مالک و طرف مقابل و تصمیم‌های گرفته شده بین مالک و اجاره کننده مشخص می‌شود.  بیشتر، این نوع از قرارداد را در اجاره خانه مشاهده کرده‌ایم.

به واسطه قرارداد اجاره ، مالک، منزل خود را به مستاجر اجاره می‌دهد و در قبال آن مبلغی را از او دریافت می‌کند.البته، عنوان اجاره ممکن است به اجاره اشیای مختلف نیز تعلق بگیرد. اجاره اتومبیل نیز یکی دیگر از مواردی است که برای آن باید اقدام به نوشتن قرارداد اجاره کنیم. با نوشتن قرارداد اجاره، تعهدی بین مالک و مستاجر ایجاد می‌شود. در صورتی که هر نوع اختلافی بین دو شخص طرف قرارداد به وجود آید، موضوعات مطرح شده در قرارداد حرف اول را می‌زند. بنابراین، باید سعی کنید در زمان نوشتن قرارداد، به تمام موضوعات لازم، اشاره کنید.

نوشتن قرارداد اجاره

نوشتن قرارداد کار

قرارداد کار، یکی دیگر از رایج ترین انواع قرارداد است که امروزه بین اشخاص منعقد می‌شود. نوشتن قرارداد کار، نیاز به وجود دو شخص دارد؛ کارگر و کارفرما. زمانی که کارفرما برای انجام کاری از کارگر استفاده می‌کند، باید به دنبال نوشتن قرارداد باشد. نوشتن قرارداد، مسئولیت‌های هر کدام از کارگر و کارفرما را مشخص می‌کند. در متن قرارداد کاری، مشخص شده است که کارگر مسئولیت چه کاری را بر عهده دارد. قرارداد کار می تواند به 3 شکل: قرارداد موقت، قرارداد دائم و قرارداد برای انجام کاری مشخص، باشد.

کارگر شخص حقیقی، یعنی یک انسان که با توجه به نوع قرارداد کار، دستورهای کارفرما را اجرا می‌کند. در زمان نوشتن قرارداد کار، باید مشخص شود که قرارداد دائم است یا موقت. با توجه به این موضوع، کارگر می‌داند که به چه صورت مزد دریافت می‌کند. دریافت مزد می‌تواند به چند صورت روزانه، هفتگی یا ماهانه باشد. کارفرما می‌تواند شخصی حقیقی یا حقوقی باشد. بنابراین،انسان بودن آن الزامی نیست. نوشتن قرارداد کار، باید با دقت فراوانی انجام شود. امروزه در دادگاه‌ها، پرونده‌های زیادی در این خصوص در جریان است.

نوشتن قرارداد مشارکت در ساخت

قرارداد مشارکت در ساخت، یکی از حساس ترین انواع قرارداد است. در این قرارداد، چند سرمایه گذار به طور مشترک با شخص سازنده ساختمان، قرارداد امضا می‌کنند تا به واسطه سهم مشارکت خود، از سود و زیان ساختمان ساخته شده بهره ببرند. در زمان نوشتن قرارداد مشارکت در ساخت، باید مشخص شود که افراد سرمایه گذار، مالک چه بخش از ساختمان در حال ساخت هستند. هر چه سهم آنها از ملک ساخته شده بیشتر باشد، سهمشان در هزینه‌هایی که در پروسه ساخت انجام می‌شود نیز بیشتر است.

نوشتن قرارداد مشارکت در ساخت

در دو سوی این قرارداد، صاحب زمین و سرمایه گذار قرار دارند. در زمان نوشتن آن، باید مشخص شود که سهم مالک زمین نیز از هزینه‌های ساخت به چه میزان است. این اشخاص دو طرف قرارداد هستند که با توجه به توافقات حاصل شده بین خودشان، در سود و زیان و هزینه‌های ساخت شریک می شوند. نوشتن قرارداد مشارکت در ساخت، باید خیلی دقیق و با رعایت اصول نگارشی باشد. بنابراین، بهتر است با یک گروه حقوقی در این زمینه در ارتباط باشید تا در مورد نحوه نوشتن قرارداد مشارکت در ساخت، اطلاعات لازم را به دست آورید.

توجه به چند نکته در زمان نوشتن قرارداد

هر قرارداد باید با رعایت برخی از اصول به نگارش دربیاید. اگر قصد دارید تا یک قرارداد حرفه‌ای و محکم را به نگارش در بیاورید، باید با چارچوب نوشتن قرارداد آشنا شوید. قراردادی که در چهارچوب اصلی خود نوشته نشود، از حالت حقوقی خود خارج می‌شود. در این قسمت، کارشناسان گروه حقوقی عدل دانو، تمامی نکات لازم که باید برای نوشتن قرارداد به آن توجه کنید را برایتان آورده‌اند.

مشخص کردن نوع قرارداد

زمانی که شما شروع به نوشتن قرارداد می‌کنید، ابتدا باید نوع قرارداد خود را مشخص کنید. گفتیم که نوشتن قرارداد می‌تواند در زمینه‌های مختلفی همچون: قرارداد اجاره، قرارداد کار و سایر قراردادها باشد. شما باید پس از درج نام خداوند ، نوع قرارداد خود را بنویسید. اینکه قرارداد شما چه نوع قراردادی باشد، باید در متن قرارداد مشخص شده باشد. این مسئله را در متن با ذکر نام و عنوان قرارداد مشخص کنید.

مشخص کردن نوع قرارداد

دو طرف قرارداد

بعد از اینکه نوع قرارداد را مشخص کردید، باید طرفین حاضر در قرارداد را مشخص کنید. نام طرفین قرارداد باید دقیق و خوانا و همراه با اطلاعات کامل اشخاص حقیقی و حقوقی باشد. نام و نام خانوادگی، آدرس، کد ملی و شماره تلفن از مهم‌ترین اطلاعاتی است که باید در مورد طرفین در زمان نوشتن قرارداد، به نگارش در بیاورید. البته، شاید این سوال برایتان به وجود بیاید که در صورت نقل مکان و تغییر آدرس چه اتفاقی در قرارداد می‌افتد؟

لازم است بگوییم که بلافاصله بعد از تغییر آدرس خود، باید این مسئله را در قرارداد پیوست کنید. البته در مواردی، تنها اطلاع دادن به شخص مقابل کفایت می‌کند. گاهی ممکن است شخصی به عنوان وکیل، برای نوشتن قرارداد، از طرف شخصی دیگر حاضر شود. در این صورت وکیل باید مشخصات کامل خود را با ذکر عنوان وکیل یا نماینده در قرارداد درج کند.

دو طرف قرارداد

موضوع، مدت و مبلغ قرارداد

پس از اینکه طرفین قرارداد را مشخص کردید، باید به چند مورد بسیار مهم برای نوشتن قرارداد بپردازید. موضوع قرارداد، یکی از مهم‌ترین بندهای مربوط به نوشتن قرارداد است. این مسئله ماهیت قرارداد را مشخص می کند. قرارداد می‌تواند در موضوعات گوناگونی همچون: ساخت، اجاره و فروش و… نوشته شود. پس از اینکه موضوع قرارداد را مشخص کردید، باید مدت قرارداد را نیز مشخص کنید. در زمان نوشتن قرارداد، مشخص کردن مدت اعتبار قرارداد بسیار حائز اهمیت است. قراردادی که به صورت اصولی نوشته شود، مدت زمان شروع و پایان مشخص شده‌ای دارد.

گفتیم که مدت قرارداد می‌تواند موقت یا دائم باشد. البته می‌توان مدت قرارداد را با توجه به زمان اتمام یک پروژه نیز تنظیم کرد. حال که مدت قرارداد را نیز مشخص کردید، نوبت آن است تا مبلغ قرارداد را بنویسید.  بیشترین پرونده‌های حقوقی، به خاطر مشکلات مالی در دادگاه‌ها به جریان افتاده است. بنابراین، برای نوشتن قرارداد و مشخص کردن مبلغ، بایستی خیلی جدی و با تمرکز این کار را انجام دهید. مبلغ قرارداد می‌تواند به صورت برآورد یا به صورت قطعی باشد. در هر صورت، باید توضیحات کامل در خصوص نحوه پرداخت، تاریخ پرداخت و توضیحات پرداخت را در متن قرارداد بنویسید.

نتیجه گیری درباره نوشتن قرارداد

دانستید که موضوع نوشتن قرارداد، امر مهمی است. باید توجه کنید که نوشتن قرارداد در زمینه‌های مختلف، به تخصص و تبحر خاصی نیاز دارد. شما نمی‌توانید قوانین نگارش یک قرارداد کاری را با یک قرارداد فروش یکی بدانید. اگر برای نوشتن قرارداد، اطلاعات و تخصص کافی را ندارید، بهتر است قبل از اقدام، از یک مجموعه حقوقی راهنمایی بگیرید. شما می‌توانید جهت آشنایی با نحوه نوشتن قرارداد، اطلاعات کافی را از کارشناسان گروه حقوقی عدل دانو دریافت کنید. برای آشنایی با طرز نوشتن قرارداد، فقط کافیست با کارشناسان گروه حقوقی عدل دانو ارتباط برقرار کنید تا همه آنچه نیاز دارید را در اختیارتان قرار دهند.

2/5 - (4 امتیاز)
سوال یا دیدگاهتان را مطرح کنید

اطلاعات تماس شما نمایش داده نخواهد شد و صرفا جهت اطلاع رسانی‌های بعدی است.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.