شرکت تعاونی یکی از انواع شرکتهای تجاری در کشورمان است. این شرکت با اهدافی همچون ارائه خدمات و تولید امکانات رفاهی مثل خدمات کشاورزی و ساخت و ساز در روستاها و شهرها و کمک به اقشار کم درآمد تاسیس میشود. در خصوص مزایای شرکت تعاونی چه میدانید؟ ثبت این شرکتها چه مزایایی را خواهد داشت. در این مطلب از گروه حقوقی عدل دانو قصد داریم در خصوص مزایای ثبت شرکت تعاونی با شما صحبت کنیم. البته نیاز است تا در خصوص این شرکتها شناخت کافی را داشته باشید و سپس به دنبال شناخت مزایای شرکت تعاونی باشید.
آشنایی با شرکت تعاونی
برای این که مزایا و معایب هر چیزی را بررسی کنید، لازم است تا ابتدا خود آن موضوع را با دقت بشناسید. برای آشنایی با مزایای شرکت تعاونی نیز لازم است تا ابتدا بدانید منظور از شرکت تعاونی چیست؟ ثبت شرکت تعاونی چه اقداماتی را لازم دارد؟ هدف شرکت تعاونی چیست؟ تمام این موارد و سوالها را باید قبل از آشنایی با مزایای شرکت تعاونی، بررسی کنید. حال به ادامه مطلب توجه کنید تا بدانید منظور از شرکت تعاونی چیست؟
شرکت تعاونی جزء شرکتهای تجاری است که مجوز خود را از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی میگیرد. این شرکت با اهدافی همچون ارائه خدمات و تولید امکانات رفاهی و کمک به اقشار کم درآمد تاسیس میشود. شرکت تعاونی با توجه به اهدافی که دیگر شرکتها دارند، کمتر به فکر سوددهی و نفع مالی است. به همین دلیل از نظر هدف با دیگر شرکتها تفاوت های بنیادین دارد. برای ثبت شرکت تعاونی، حداقل 7 عضو مورد نیاز است.
شناخت انواع شرکتهای تعاونی
یکی دیگر از موضوعات بسیار مهمی که باعث شناخت مزایای شرکت تعاونی می شود، آشنایی با انواع این نوع شرکت ها است. برای این که بدانید شرکت تعاونی چیست و مزایای شرکت تعاونی کدام است، باید آگاهی کامل را نسبت به انواع این شرکت ها داشته باشید تا بتوانید مزایای آن را تشخیص دهید. مزایای تاسیس شرکت تعاونی در هر کدام از انواع این شرکت، به گونه ای است. در یک حالت کلی شرکت تعاونی به دو دسته؛ شرکت تعاونی تولیدی و شرکت تعاونی مصرفی یا توزیعی تقسیم بندی میشود.
اما منظور از هر کدام این شرکت ها چیست؟ شرکت تعاونی تولیدی همان طور که از اسمش مشخص است در اموری مانند صنعت، صید ماهی، کشاورزی و دامداری فعالیت انجام می دهد. شرکت تعاونی توزیعی نوعی از شرکت ها هستند که نیاز مشاغل تولیدی و مصرف کنندگان عضو خود را جهت کاهش هزینه ها تامین می نمایند.
فعالیت عمده شرکت تعاونی در اموری مانند صنعت، صید ماهی، کشاوری و دامداری است.
شرایط مورد نیاز برای ثبت شرکت تعاونی
شما نباید تنها به مزایای ثبت شرکت تعاونی نگاه کنید. برای ثبت این شرکت ها باید علاوه بر توجه به مزایای شرکت تعاونی به دنبال فراهم کردن شرایط مورد نظر باشید. باید گفت در صورتی که شرایط لازم برای ثبت فراهم نشود نمی توان اقدام به تاسیس شرکت کرد. در این قسمت کارشناسان ما در گروه حقوقی عدل دانو به معرفی برخی از مهم ترین شرایط موردنیاز برای ثبت شرکت تعاونی خواهند پرداخت تا شما بدانید باید برای ثبت این شرکت ها چه شرایطی را از پیش مهیا کنید.
خرید حداقل سهام در اساسنامه، عضو نبودن در تعاونی مشابه، داشتن حداقل 7 نفر متقاضی برای تاسیس شرکت، دارا بودن تابعیت جمهوری اسلامی ایران، دادن تعهد برای رعایت قوانین و مقررات قانونی و نداشتن هیچ گونه ممنوعیت قانونی و حجر از جمله مهم ترین شرایطی هستند که باید برای ثبت شرکت تعاونی مهیا کنید. بنابراین علاوه بر آشنایی با مزایای شرکت تعاونی، نباید از آشنایی با شرایط لازم برای تاسیس این شرکتها غافل شوید.
مزایای شرکت تعاونی کدامند؟
حال که شناخت کافی نسبت به شرکت تعاونی را پیدا کردید و دانستید که منظور از شرکت تعاونی چیست و باید برای تاسیس این شرکت ها چه شرایطی را فراهم کنید، نوبت آن است تا با مزایای شرکت تعاونی آشنا شوید. به راستی مزایای شرکت تعاونی کدامند؟ در این قسمت کارشناسان ما در گروه حقوقی عدل دانو به خوبی تمامی مزایای شرکت تعاونی را برایتان آورده اند. به ادامه مطلب توجه کنید تا تمام مزایای شرکت تعاونی را بشناسید.
- سپردن اجرای پروژه و طرح های دولتی به شرکت های تعاونی
- تامین بخشی از سرمایه شرکت های تعاونی توسط وزارت خانه ها
- کمک گرفتن از بانک ها برای تامین سرمایه
- فروش اموال دولتی به شرکت های تعاونی
مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت تعاونی کدام است؟
شناخت دقیق نسبت به مدارک مورد نیاز برای تاسیس شرکت تعاونی بسیار حائز اهمیت است، بنابراین نباید از کنار این قسمت ساده بگذرید.
- کسب مجوز اداره تعاون
- تقاضانامه و شرکت نامه که به شکل اوراق چاپی توسط اداره ثبت شرکت ها قرار می گیرد.
- اساسنامه مورد تصویب شرکت تعاونی
- صورت جلسه اولین مجمع عمومی عادی دال بر تصویب اساسنامه
- تصویر شناسنامه
- مدارک تحصیلی اعضا
- گواهی سوء پیشینه تمامی اعضا
- تصویر گواهی پایان خدمت یا معافیت از آن برای آقایان
موارد مذکور تمامی مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت تعاونی هستند که باید آنها را با دقت جمع آوری کنید. وجود هر گونه نقص در این مدارک باعث می شود نتوانید به خوبی مراحل ثبت شرکت تعاونی را پشت سر بگذارید.
انواع شرکت تعاونی
برای ثبت شرکت تعاونی می توانید دو نوع شرکت تعاونی خاص و شرکت تعاونی عام را انتخاب کنید. شرکت تعاونی عام شرکتی است که عضویت در آن برای همه افراد آزاد خواهد بود و مدیران و سهام داران آن باید برای تامین گوشه ای از سرمایه اولیه، سهام شرکت را به عموم عرضه کنند. البته سهام داران و مدیران شرکت می توانند برای افزایش سرمایه شرکت نیز این کار را انجام دهند. اما شرکت تعاونی خاص دقیقا فعالیتی برخلاف آن دارد.
شرکت تعاونی خاص به شرکتی گفته می شود که عضویت در آن برای همه افراد آزاد نیست و تنها گروهی خاص می توانند در آن عضو شوند. این گروه ها کدامند؟ دانشجویان، کارگران، زنان، کارمندان، ایثارگران، کشاورزان و مشاغل خاص جزء آن دسته از گروه هایی هستند که میتوانند در شرکت های تعاونی خاص عضو شوند. برای آشنایی با مزایای شرکت تعاونی لازم است انواع شرکت تعاونی را بشناسید. هر یک از شرکت های تعاونی خاص و عام مزیت های خود را دارند.
هزینه ثبت شرکت تعاونی
هزینه ثبت این شرکت ها در همه جای کشورمان با هم یکسان نیست. هزینه ثبت شرکت تعاونی با در نظر گرفتن چند مسئله مشخص میشود. مبلغ پرداختی عمدتا به حساب ادارههای دولتی واریز خواهد شد. مخارج ثبت شرکت تعاونی در کشورمان شامل هزینه پست مدارک و تعرفه درج آگهی در روزنامه رسمی و کثیرالانتشار میشود.
با توجه به اینکه آمار دقیقی برای هزینه ثبت شرکت تعاونی در دست نیست، بهتر است برای کسب اطلاع از هزینه ثبت شرکت تعاونی، با کارشناسان مجموعه حقوقی عدل دانو تماس بگیرید.
مشاوره برای ثبت و تاسیس شرکت تعاونی
همان طور که با شرکتهای تعاونی و مزایای شرکت تعاونی آشنا شدید، باید معایب آن را نیز بشناسید. ثبت شرکت شاید در نگاه اول کار چندان سختی نباشد اما به هر حال لازم است تا شما یک سری از اقدامات و مراحل را پشت سر بگذارید. بنابراین نباید بدون تحقیق و تفحص دست به تاسیس شرکت و ثبت آن بزنید. برای سپری کردن تمامی مراحل ثبت شرکت تعاونی، لازم است تا از یک فرد باتجربه راهنمایی دریافت کنید. اما این که چه کسی می تواند برای این کار به شما کمک کند و راهنمایی های لازم را در اختیارتان قرار دهد و حتی به سوالات شما در این زمینه پاسخ دهد، خود مورد مهمی است که نباید از آن غافل شد.
بهترین راه برای سپری کردن تمام این مراحل و کسب مشاوره های لازم در این موضوع، کمک گرفتن از یک موسسه حقوقی و کارشناسان حقوقی آن است. مجموعه حقوقی عدل دانو یکی از بزرگ ترین موسسات حقوقی کشور است. شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص مزایای شرکت تعاونی و یا حتی کسب اطلاعات لازم در مورد معایب تاسیس این شرکت ها، با کارشناسان ما در گروه حقوقی عدل دانو تماس بگیرید تا راهنمایی های لازم را در اختیارتان قرار دهند. کارشناسان ما می توانند به تمامی سوالات موجود در ذهنتان در مورد ثبت شرکت تعاونی و مزایای شرکت تعاونی پاسخ دهند تا با آگاهی کامل و در اختیار داشتن اطلاعات لازم، اقدام به ثبت این شرکت ها کنید. بنابراین می توانید روی کمک ما حساب کنید.
این شرکت با هدفی چون ارائه خدمات، تولید امکانات رفاهی و کمک به اقشار کم درآمد تاسیس می شود.
جهت تاسیس شرکت تعاونی به حداقل 7 عضو نیاز است.