همه ما با واژه طلاق آشنا هستیم. جدایی یکی از بدترین اتفاقات زندگی است. گاهی ممکن است به هر دلیلی، جدایی بین زوجین صورت بگیرد. طلاق میتواند دو روی مثبت و منفی داشته باشد. گاهی طلاق، رها شدن از یک زندگی تیره و تار است. طلاق یکی از موضوعاتی است که باید قبل از اقدام برای انجام آن، با وکیل خانواده در میان گذاشته شود. همه شما با کلمه طلاق آشنایی دارید، اما کمتر کسی پیدا میشود که انواع طلاق را بشناسد. در این مطلب، قصد داریم در خصوص یکی از انواع طلاق، یعنی طلاق غیابی با شما صحبت کنیم. طلاق غیابی نوعی از طلاق است که ابلاغیه دادگاه به خوانده نرسیده باشد یا وی در دادگاه حاضر نشود. عدم حضور فیزیکی یکی از زوجین، باعث طلاق غیابی است.
فهرست محتوای مقاله
طلاق غیابی چیست؟
طلاق، یکی از چالشهای زندگی زناشویی است که ممکن است در برخی از روابط به وجود بیاید. گفتیم که قصد داریم در این مطلب در خصوص طلاق غیابی با شما صحبت کنیم. به راستی طلاق غیابی چیست؟ منظور از طلاق غیابی چه نوع طلاقی است؟ برای مثال، هرگاه عدم حضور مرد اثبات شود، زن میتواند اقدام به طلاق کند. در اصطلاحات دادگستری و قانونی، گفته میشود، زمانی که مرد مجهول المکان باشد، زن قادر خواهد بود به صورت غیابی، از همسر خود طلاق بگیرد و به رابطه زناشویی میان خودشان پایان دهد. زن برای گرفتن این نوع طلاق، باید مجهولالمکان بودن مرد را اثبات کند. بدون اثبات، انجام این نوع طلاق امکان پذیر نخواهد بود.
برای این که این شیوه طلاق را انجام دهید، باید مراحل طلاق غیابی و شرایط آن را بشناسید. شما زمانی میتوانید اقدام به گرفتن این نوع طلاق کنید که همسر شما حضور فیزیکی نداشته باشد. زمانی که اقدام به طلاق کنید و همسرتان در دادگاه حضور نیابد و لایحهای نیز نداده باشد، در فرض قبول دادگاه، طلاق غیابی انجام خواهد شد. اما برای این که طلاق غیابی را بشناسید و اطلاعات کافی در خصوص آن را به دست آورید، باید ببینید که این طلاق از سمت چه کسی انجام خواهد شد. طلاق از طرف مرد با طلاق از طرف زن تفاوتهایی دارد که باید با آنها آشنا باشید تا بتوانید شرایط طلاق را بشناسید.
شرایط طلاق غیابی
طلاق غیابی به 2 صورت امکان پذیر است. طلاق غیابی یا از سمت زن، یا از سمت مرد رخ میدهد. در این قسمت، کارشناسان گروه حقوقی عدل دانو، به معرفی هر یک از این روشها خواهند پرداخت تا شما شرایط طلاق غیابی در هر کدام ازاین روشها را بشناسید و بدانید باید چگونه برای این طلاق در هر یک از این روشها اقدام کنید.
از سمت زن
گفتیم که انجام طلاق غیابی به 3 صورت است. یکی از این صورتها، طلاق غیابی از سمت زن میباشد. به راستی شرایط طلاق از سمت زن چگونه است؟ اگر زنی برای جدایی از شوهر خود، درخواست بدهد و بتواند دلیلی محکمه پسند برای دلیل دادخواست خود ارائه کند، میتواند از طریق طلاق غیابی از همسر خود جدا شود. البته انجام طلاق غیابی از سمت زن به همین راحتی نیست. جدایی از سمت زن باید شرایط لازم را داشته باشد. اما این شرایط چه مواردی هستند؟
اگر شوهر علی رغم ابلاغ، در دادگاه حاضر نشود، لایحهای ندهد و اخطاریه دادگاه هم به او ابلاغ واقعی نشده باشد، آن گاه زن میتواند شرایط لازم برای طلاق غیابی را داشته باشد. در خصوص این نوع طلاق از سمت زن، مفاد قانونی نیز وجود دارد که باید برای آشنایی با آنها، با یک وکیل خانواده گفت و گو کنید. وکیل، بهتر از هر کسی میتواند به شما در این زمینه کمک کند.
البته باید چند مسئله دیگر در خصوص این طلاق را بدانید. برای مثال، زنی که از شوهر خود، وکالت کامل طلاق را داشته باشد، میتواند بدون حضور همسر خود، درخواست طلاق غیابی را بدهد. بهتراست بدانید، تحت شرایطی که مرد، شروط چاپی عقدنامه را امضا کرده باشد و 6 ماه مفقودالاثر شود و در دادگاه نیز حضور نیابد، زن طبق بندهای 8 و 11 عقد نامه، میتواند با طلاق غیابی از او جدا شود. رای صادر شده در دادگاه برای طلاق تحت این شرایط، غیابی است.
از سمت مرد
همان طور که ظاهرا میدانید، حق طلاق با مرد است و میتواند هر زمانی با استفاده از شواهد و دلایل کافی، درخواست طلاق همسرش را بدهد. اما نکتهای که در این قسمت قابل بحث است، چه زمانی طلاق غیابی از سمت مرد اتفاق میافتد؟ اگر مرد درخواست طلاق از همسرش را بدهد، رای طلاق صادر خواهد شد. اما به شرط حاضر شدن و نشدن زن در دادگاه، میتوان گفت طلاق غیابی است یا خیر.
مفقود الاثر شدن مرد
یکی دیگر از راههایی که برای طلاق غیابی وجود دارد، مفقودالاثر شدن است. طبق ماده 1029 قانون مدنی کشورمان، زمانی که به هر دلیلی مرد مفقودالاثر شود، زن میتواند درخواست طلاق غیابی بدهد. اما باید برای تنظیم درخواست، به شرایط طلاق در این روش نیزدقت کند. چنانچه زن 4 سال از همسر خود بی خبر باشد یا به عبارتی مرد به مدت 4 سال مفقودالاثر شود، زن میتواند با استناد به قانون مدنی کشور، درخواست طلاق غیابی را بدهد.
مراحل طلاق غیابی
برای این که اقدام به جدایی از همسر خود کنید، باید مراحل طلاق غیابی را پشت سر بگذارید. مراحل این نوع از طلاق بسیار ساده است. طی کردن مراحل طلاق غیابی بستگی به فراهم بودن شرایط دارد. شما باید برای مطرح کردن بحث طلاق به دادگاه خانواده مراجعه کنید. مراجعه به دادگاه خانواده و تنظیم دادخواست مبنی بر طلاق سبب میشود تا مراحل طلاق را یکی پس از دیگری پشت سر بگذارید. زمانی که دادخواست طلاق را میدهند، دادگاه برای طرفین ابلاغیهای صادر میکند.
اگر ابلاغیه صادر شده به طرفین نرسد یا حتی با وجود دریافت قانونی ابلاغیه، در جلسات دادگاه شرکت نکنند، آن گاه طلاق غیابی انجام خواهد شد. بنابراین، مراحل طلاق غیابی چندان خاص و پیچیده نیست و به همین سادگی میتوان مراحل طلاق غیابی را تعریف نمود. البته شاید برخی فکر کنید که حضور وکیل در دادگاه باعث صدور رای غیابی طلاق خواهد شد یا خیر؟ لازم است بدانید، رای طلاق غیابی زمانی صادر خواهد شد که نه خود شخص نه وکیل مدافع او در دادگاه حاضر نشوند. حضور هر کدام از آنها باعث عدم صدور رای طلاق غیابی خواهد شد و از صدور این رای ممانعت میشود.
موارد هزینه طلاق غیابی
یکی از مهم ترین سوالهایی که پیرامون موضوع طلاق غیابی وجود دارد، هزینه این نوع طلاق است. برای بسیاری از کسانی که قصد دارند پرونده طلاق غیابی را به جریان بیندازند، هزینهها اهمیت بالایی دارند. در این قسمت، کارشناسان گروه حقوقی عدل دانو در خصوص چگونگی مشخص شدن هزینههای طلاق غیابی با شما صحبت خواهند کرد.
تمامی هزینههای طلاق غیابی شامل هزینههای پرداختی به دفاتر خدمات قضایی، هزینههای دادرسی و هزینههای وکیل در صورت استفاده میباشد. در بین این هزینهها، هزینه حقالوکاله انتخابی و متغیر است. شما میتوانید با توجه به دیدگاه خود و در صورت نیاز از وکیل خانواده استفاده کنید و میتوانید در صورت عدم نیاز، این هزینه را از فهرست هزینههای خود خط بزنید. مشخص شدن هزینه وکیل منوط به انتخاب شما است. ممکن است پرونده خود را به دست وکیلی بسپارید که هزینههای بالایی را از شما درخواست کند یا ممکن است یک وکیل با تعرفه نه چندان بالا را انتخاب کنید.
مدت زمان طلاق غیابی
یکی دیگر از سوالات پرتکرار در خصوص این نوع طلاق، مدت زمان طلاق غیابی است. به راستی پروسه انجام این طلاق چقدر به طول خواهد انجامید؟ برای مدت زمان طلاق غیابی، بازه مشخصی در نظر گرفته نشده است. نمیتوان گفت پروسه طلاق غیابی چقدر است.
وکیل
حال که با طلاق غیابی آشنا شدید و نکات لازم در خصوص آن را دانستید، باید به دنبال یک وکیل بگردید. فردی میتواند در این پرونده پیروز شود، که مهارت بالاتری داشته باشد. اما این مهارت بالا از آن چه کسانی است؟ هیچ کس مانند یک وکیل خوب و آماده نمیتواند به شما در این زمینه کمک کند. وکیل، با تسلطی که بر قوانین طلاق دارد، میتواند بهترین راهنما برای شما در این مسیر باشد. توصیه میکنیم، با توجه به حساسیت این موضوع، وکیلی را انتخاب کنید که بتواند از حق و حقوق شما در دادگاه دفاع کند.
اما این که چگونه باتجربه ترین وکلا را در این زمینه بیابیم نیز سوالی است که باید پاسخ آن را پیدا کنید. وکلای مجموعه حقوقی عدل دانو، آمادهاند به شما در این زمینه کمک کنند. وکلای این مجموعه، با تسلطی که بر قوانین طلاق دارند، میتوانند بهترین راهنما برای شما باشند. وکلای با سابقه ما توانستهاند در این زمینه، پرونده های موفق بسیاری را به سرانجام برسند. آنها جزء با تجربه ترین و ماهرترین وکلای کشور هستند. با انتخاب گروه حقوقی عدل دانو، دیگر لازم نیست نگران موفقیت پرونده طلاق غیابی نیز باشید.
نتیجه گیری
در این مطلب سعی کردیم یکی از انواع طلاق را به شما معرفی کنیم. طلاق غیابی، یکی از شیوههای جدایی است که امروزه در کشورمان بیش از گذشته رایج شده است. این شیوه طلاق، پروسه خاصی را دنبال میکند. برای این که بتوانید مراحل طلاق غیابی را به خوبی پشت سر بگذارید، باید شرایط طلاق غیابی را بشناسید. در این مطلب، سعی کردیم هر آنچه را که لازم است در خصوص این موضوع با شما در میان بگذاریم. اگر این مطلب را خوب مطالعه کنید، میتوانید پاسخ تمامی سوالات خود را در طول مطلب بیابید و با مطالعه این مطلب، میتوانید به این موضوع اشراف کامل داشته باشید. فراموش نکنید که نقش وکیل در این پرونده میتواند تا چه میزان پر رنگ باشد. در صورت نیاز به کمک وکیل نیز میتوانید روی کمک وکلای گروه حقوقی عدل دانو حساب کنید.