اعتیاد، یکی از اصلی ترین و مخرب ترین عواملی است که میتواند باعث برهم زدن زندگی زناشویی و بنیان خانواده شود. اعتیاد، مسئله بسیار مهمی است که اکثر افراد جامعه باید اطلاعات کاملی در مورد آن به دست بیاورند. آیا شرایط زندگی با همسر معتاد وجود دارد؟ آیا میشود با شخصی که به مواد مخدر اعتیاد دارد، زندگی کرد؟ در این مطلب قصد بررسی مسئله اعتیاد و ضررهای آن را نداریم، بلکه قصد داریم مسئله طلاق از شوهر معتاد را از دید یک وکیل طلاق بررسی کنیم. شرایط طلاق از مرد معتاد به چه صورت است؟ آیا میتوان به علت اعتیاد همسر از او طلاق گرفت؟ در این مطلب از مجموعه حقوقی عدل دانو، قصد داریم مسئله طلاق از شوهر معتاد و شرایط لازم برای آن را از جهات مختلف بررسی کنیم.
بررسی طلاق از شوهر معتاد
پیش از این که شرایط طلاق از مرد معتاد را بشناسید، لازم است ابتدا با نقش اعتیاد در طلاق آشنا شوید و ببینید که آمار طلاق از شوهر معتاد چه بخشی از آمار کلی طلاق در کشورمان را پوشش می دهد. طلاق می تواند گاهی رهایی از سختی ها و گاهی جدایی از دلبستگی ها باشد. در کل طلاق را میتوان روی ناخوشایند زندگی دانست. اما اعتیاد؛ این که از شوهر معتاد طلاق بگیرید یا نه، مسئله بسیار مهمی است که باید بررسی شود. اعتیاد را نمی توان اصلی ترین دلیل طلاق دانست اما قطعا در بین چند عامل اصلی طلاق قرار دارد.
شاید برای بسیاری طلاق از شوهر معتاد امری نادرست باشد. بهتر است ابتدا عوارض آن را بشناسید و ببینید که آیا شرایط زندگی با چنین مردی را دارید یا نه. اعتیاد مرد می تواند عوارض بسیار آزار دهنده ای داشته باشد. کاهش قدرت جنسی فرد معتاد به خودی خود سبب سرد شدن رابطه بین زن و مرد می شود. شخص معتاد هیچ درک درستی نسبت به زندگی ندارد و همین مسئله سبب شکل گیری خیانت و میل به روابط نامشروع خواهد شد. از آن جایی که شخص معتاد با مصرف مواد به زندگی بی تفاوت میشود، رفته رفته اوضاع اقتصادی خانواده نیز رو به نابودی خواهد رفت. با این شرایط، طلاق از شوهر معتاد تصمیم درستی است. اما برای این که از شوهر معتاد طلاق بگیرید، باید ابتدا با شرایط و مراحل طلاق از شوهر معتاد آشنا باشید تا بدانید باید برای حل مسائل حقوقی این شیوه از طلاق، چه اقداماتی را انجام دهید.
شرایط طلاق از شوهر معتاد
با توجه به قوانین کشورمان، حق طلاق با مرد است و هر وقت که مرد بخواهد می تواند همسر خود را طلاق دهد. اما این اجازه برای زن وجود ندارد و زن یا زوجه تنها به موجب عسر و حرج می تواند دادخواست طلاق بدهد. این که آیا طلاق از شوهر معتاد نیز از مصادیق عسر و حرج می باشد، سوالی است که اکنون قصد بررسی آن را داریم. بله، طلاق از شوهر معتاد جزء مصادیق عسر و حرج است و زن می تواند با اثبات آن و مهیا کردن شرایط طلاق از مرد معتاد، دادخواست طلاق بدهد. در قانون مدنی کشورمان و در ماده 1130، این حق به زن داده شده که تحت شرایط غیرممکن برای ادامه زندگی، از دادگاه تقاضای طلاق داشته باشد.
طلاق از شوهر معتاد نیز از مصادیق همین ماده است. زن می تواند به خاطر اعتیاد همسر خود از دادگاه تقاضای طلاق نماید، اما باید شرایط طلاق از مرد معتاد را بداند. آن چه در قانون مدنی کشورمان در خصوص طلاق از شوهر معتاد آمده، این چنین است. در صورت اعتیاد مرد به یکی از انواع مواد مخدر یا ابتلای او به یکی از انواع مشروبات الکلی، که به خاطر آن زندگی زناشویی مختل شود و امتناع وی از ترک آن در مدتی که به تشخیص پزشک برای ترک اعتیاد لازم بوده، زن میتواند از همسر خود طلاق بگیرد. با اثبات این شرایط، طلاق از شوهر معتاد برای زوجه امکان پذیر خواهد بود.
نحوه گرفتن طلاق از شوهر معتاد
اکنون باید با نحوه طلاق گرفتن از شوهر معتاد آشنا شوید. شاید بسیاری از شما گمان کنید که طلاق از شوهر معتاد تنها با اعتیاد وی به مواد مخدری مانند شیشه و تریاک باشد و بتوان از او طلاق گرفت اما این چنین نیست. به ادامه مطلب توجه کنید تا توضیحاتی که کارشناسان گروه حقوقی عدل دانو در خصوص نحوه طلاق گرفتن از شوهر معتاد دادهاند را فرا بگیرید.
ابتدا باید بگوییم که اثبات معتاد بودن شوهر برای دادگاه اهمیت زیادی دارد. زن باید دلایل اثبات اعتیاد شوهر برای طلاق را به دادگاه مربوطه ارائه کند. مراجعه به مرکز ترک اعتیاد و داشتن گواهی مراجعه مکرر به مراکز ترک اعتیاد برای اثبات اعتیاد موثر خواهد بود. علاوه بر این باید مدارک پزشکی لازم برای اثبات اعتیاد را داشته باشید. در کنار تمام این دلایل برای اثبات اعتیاد، شهادت شهود نیز می تواند تاثیر زیادی بگذارد. در مرحله بعد باید مصرف مجدد مواد مخدر توسط مرد که سبب مختل شدن زندگی شده است را اثبات کنید. چنانچه زندگی دچار خلل نشده باشد، تنها اعتیاد مرد باعث عسر و حرج زن نخواهد بود. به همین دلیل باید این دلایل لازم را داشته باشید تا طلاق از شوهر معتاد صورت بگیرد.
طلاق از شوهر معتاد و اخذ مهریه
یکی از سوالات پرتکرار که در خصوص طلاق از شوهر معتاد وجود دارد، در خصوص اخذ مهریه از او است. این که آیا می توان از شوهر معتاد مهریه گرفت یا نه، سوالی است که حال قصد پاسخ گویی به آن را داریم. اکثر زنانی که به فکر طلاق از شوهر معتاد خود هستند، گمان میکنند که شرایط اخذ مهریه برای آن ها متفاوت است. اما این چنین نیست. شرایط اخذ مهریه از شوهر معتاد نیز مانند سایر موارد مطالبه مهریه است. البته در طلاق از شوهر معتاد، در صورت داشتن اموال، امکان توقیف آن ها نیز وجود دارد. اکثرا فکر میکنند معتاد بودن مرد دلیلی بر عدم پرداخت مهریه است، اما چنین چیزی صحت ندارد.
شرایط قسط بندی مهریه نیز در طلاق از شوهر معتاد وجود دارد. چنانچه مرد شرایط لازم برای پرداخت یک جای مهریه را نداشته باشد، دادگاه با توجه به شرایط او اقدام به قسط بندی مهریه برای او میکند. در صورتی که مرد نتواند اقساط مهریه را پرداخت کند، شرایط گرفتن حکم جلب مرد با توجه به درخواست زن مهیا است. بنابراین، اخذ مهریه در طلاق از شوهر معتاد با سایر روش های طلاق تفاوتی ندارد و زن می تواند مهریه خود را مطالبه کند.
آیا طلاق گرفتن از شوهر معتاد به مواد مخدر و الکل با یکدیگر فرق دارد؟
یکی دیگر از سوالات پرتکرار که در خصوص طلاق از شوهر معتاد وجود دارد، در خصوص نوع اعتیاد همسر به مواد مخدر و الکل است. این سوال برای بسیاری از شما وجود دارد و علاقه دارید تا بدانید که آیا اعتیاد شوهر به مواد مخدر و الکل، تاثیری بر نوع طلاق و روند پیگیری آن دارد؟ به عبارت ساده تر، آیا طلاق گرفتن از شوهری که به مواد مخدر اعتیاد دارد، با شوهری که به الکل اعتیاد دارد با یکدیگر متفاوت است؟
در مورد نوع اعتیاد مرد در قانون مدنی کشورمان توضیح جداگانه و اختصاصی برای نوع مواد وجود ندارد. آن چه در قانون آمده است، مواد مخدر را یکسان می داند و هیچ تفاوتی نیز بین نوع مواد مخدر یا الکل وجود ندارد. بنابراین نیازی نیست در طلاق از شوهر معتاد، به موادی که مصرف میکند، توجه کنید.
مدارک لازم برای طلاق از شوهر معتاد
برای انجام طلاق از شوهر معتاد، باید اطلاعات زیادی را کسب کنید. یکی از این اطلاعات مورد نیاز که در طلاق از شوهر معتاد بسیار حائز اهمیت است، آشنایی با مدارک مورد نیاز می باشد. شما باید مدارک لازم جهت طلاق از شوهر معتاد را بشناسید و قبل از ارائه دادخواست طلاق، مدارک لازم را مهیا کنید. در این قسمت، کارشناسان ما در گروه حقوقی عدل دانو، تمامی مدارک لازم برای طلاق از شوهر معتاد را به شما معرفی میکنند. به ادامه مطلب توجه کنید تا تمامی مدارک مورد نیاز را بشناسید.
- مدارک مربوط به کلینیک ترک اعتیاد
- مدارک پزشکی قانونی در صورت داشتن درگیری فیزیکی با همسر خود
- مدارک شناسایی و وجود شهود در دادگاه
موارد ذکر شده تمامی مدارکی هستند که باید برای طلاق از شوهر معتاد آن ها را مهیا کنید. شهودی که در دادگاه حاضر می شوند، باید نسبت به اعتیاد مرد شهادت بدهند و از اعتیاد او آگاهی کامل داشته باشند. بعد از این که شما مدارک و مستندات لازم برای طلاق از شوهر معتاد را ارائه کردید، دادگاه برای بررسی صحت ادعای مطرح شده تشکیل میشود و فعالیت خود را برای بررسی پرونده انجام می دهد.
مشاوره با وکیل خانواده
طلاق از شوهر معتاد دشواری های خاص خود را دارد. از آن جایی که برای طلاق گرفتن از شوهر معتاد نیاز است تا اعتیاد او ثابت شود و عسر و حرج زن نیز برای دادگاه به اثبات برسد، باید برای دادن دادخواست طلاق اطلاعات لازم در این زمینه را داشته باشید. از آن جایی که آشنایی با شرایط حقوقی و قانونی طلاق از شوهر معتاد بسیار دشوار است، باید از وکیل کمک بگیرید. وکیل خانواده یا وکیل طلاق میتواند بهترین راهنما برای شما در این زمینه باشد. بنابراین باید قبل از تنظیم دادخواست طلاق از شوهر معتاد، به دنبال پیدا کردن یک وکیل خوب باشید. اما پیدا کردن وکیل نیز همواره سخت و دشوار بوده است.
مجموعه حقوقی عدل دانو، یکی از بزرگ ترین و معتبرترین موسسات حقوقی کشور است. شما میتوانید برای کمک گرفتن از یک وکیل مطمئن و کار بلد، به مجموعه حقوقی عدل دانو مراجعه کنید. وکلای مجموعه عدل دانو، از بهترین وکلای پایه یک دادگستری هستند. وکلای ما با تجربه و سابقه درخشانی که در پروندههای طلاق دارند، میتوانند با قبول پرونده شما در طلاق از شوهر معتاد، برای رسیدن به حق و حقوقتان به شما کمک کنند. کافی است برای مشاوره با وکیل خانواده، روی کمک وکلای گروه حقوقی عدل دانو حساب کنید تا بتوانید به راحت ترین شکل ممکن، تمامی مراحل طلاق از شوهر معتاد را پشت سر بگذارید.