تهران - خیابان صابونچی - نبش خرمشهر - پلاک 109 - واحد ۱

سرقت

یکی از مهم ترین پرونده‌هایی که در مسائل کیفری مطرح می‌شود، مسائل مربوط به سرقت می‌باشد. متاسفانه امروزه، در جامعه میزان سارقان و جرم‌های آن‌ها افزایش یافته است و از جایی که دارای حساسیت بالایی می‌باشد، نیاز است تا یک وکیل با تجربه و مجرب، تمامی امور مربوط به سرقت را انجام دهد. این گروه وکلا، نسبت به امور حقوقی اطلاعات بالایی دارند و همچنین قوانین کیفری مربوط به این جرم را کامل می‌دانند. در نتیجه، به موکل خود کمک می‌کنند تا به حقوق خود برسد. شما می‌توانید به راحتی با وکیل سرقت یا وکیل کیفری گروه حقوقی عدل دانو در ارتباط باشید و مشاوره‌های لازم را برای پیگیری امور خود دریافت نمایید. در این مقاله، به بررسی وظایف وکیل و مجازات‌هایی که در رابطه با این جرم مطرح است خواهیم پرداخت.

سرقت

وظایف وکیل

مهم ترین کاری که یک وکیل سرقت انجام می‌دهد، این است که پرونده مورد نظر شما را به شکل کامل و دقیق مورد بررسی و تحلیل قرار دهد. در ادامه با استفاده از دانش حقوقی خود، تلاش می‌کند تا تمامی موارد و تبصره ها را لحاظ کند، تا بتواند تصمیم دقیقی برای نتیجه پرونده بگیرد. توصیه ما این است که از وکیلی برای پرونده‌‌های مربوط به سرقت استفاده کنید، که تجربه این کار را داشته باشد. زیرا همان طور که در ابتدای مقاله اشاره کردیم، پرونده‌های سرقت از پیچیدگی زیادی برخوردار می‌باشند و در صورتی که توانایی علمی و حقوقی کافی در وکیل وجود نداشته باشد، نتیجه مطابق با آن چه شما می‌خواهید و حقوق شما می‌باشد، پیش نخواهد رفت.

وظایف وکیل

تعریف سرقت از لحاظ حقوقی

در این قسمت، برای شروع، به یکی از مهم ترین تعاریف اشاره خواهیم کرد. واژه سرقت را به طور خاص در حقوق جزایی بررسی می‌کنیم و در این حقوق، به شکل کامل و دقیق به تعریف مسئله می‌پردازیم. طبق قانون، سرقت به معنای ربودن مال و اشیاء منقول و غیر منقول شخص است، بدون آن که اطلاعی از این ماجرا داشته باشد. به طور خلاصه، در قانون مجازات اسلامی نیز تعریف این اصطلاح آمده است. لازم به ذکر است که یکی از بزرگ ترین جرایم کیفری، مسئله سرقت می‌باشد. بنابراین پیچیدگی‌های خاص خود را به همراه خواهد داشت. به همین جهت، استفاده از وکیل سرقت می‌تواند یکی از مطمئن ترین راه‌ها باشد تا هر یک از طرفین درگیر دراین اتهام، بتوانند به تمامی حقوق خود برسند.

تا به این جا، در رابطه با مقدمات و تعاریف این مسئله صحبت کردیم. اما در ادامه، به یکی از مهم‌ ترین مباحث حقوقی در این رابطه خواهیم پرداخت که همان موضوع مجازات سرقت می‌باشد. پس به توضیحاتی که کارشناسان گروه حقوقی عدل دانو در این زمینه ارائه کرده‌اند توجه کنید. به طور کلی، در قانون مجازات اسلامی، برای هر یک از انواع سرقت، مجازات خاص تعیین شده است؛ که برای آگاهی ازمجازات آن‌ها باید به قانون مجازات اسلامی مراجعه کرد. اما ما در ادامه این مقاله به مهم ترین مجازات تعیین شده در قانون برای سرقت اشاره خواهیم کرد تا اطلاعات مهمی را در این باره برای شما گرد هم آورده باشیم.

تعریف سرقت از لحاظ حقوقی

سرقت حدی

اولین موضوع، سرقت حدی می‌باشد. به این معنا که شرع مقدس نیز برای این گونه سرقت مجازاتی را تعیین نموده است که دادگاه باید همان مجازات را به اجرا در آورد.

شرایط تحقق سرقت حدی

مال باید در حرز باشد، سارق باید هتک حرز کرده و مال را از حرز خارج کند، سرقت در زمان قحطی نباشد، تمام اعمال به صورت مخفیانه انجام شود، ارزش مال سرقت شده به اندازه چهار و نیم نخود طلای مسکوک باشد و… . اگر هر کدام از شرایط گفته شده در متن قانون، موجود نباشد، سرقت حدی نیست در ادامه به مجازات های سرقت حدی اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید. چون جرم دزدی داری انواع مختلف می‌باشد؛ لذا مجازات این جرم با توجه به نوع سرقت ارتکابی نیز متفاوت می‌باشد، مثلاً مجازات جرم سرقت حدی در دفعه اول قطع چهار انگشت دست راست است.

مجازات سرقت حدی

  1.     دفعه اول، قطع چهار انگشت دست راست
  2.     دفعه دوم، قطع پای چپ از بخش پایینی برآمدگی
  3.     دفعه سوم، حبس ابد
  4.     دفعه چهارم، اعدام

مورد دیگر از انواع سرقت، سرقت تعزیری می‌باشد. تفاوت سرقت تعزیری با حدی در این است که برای سرقت حدی در قانون مجازات مشخصی تعیین شده است اما برای تعزیری به شکل خاص و صریح مجازات تعیین نشده است و میزان مجازات آن طبق قانون است. بنابراین، مجازات سرقت تعزیری به شکل سه ماه و یک روز تا دو سال و به همراه ۷۴ ضربه شلاق می‌باشد که البته تعیین میزان دقیق مجازات به نظر قاضی بستگی دارد. یکی از وظایف مهم و نقش‌هایی که وکیل سرقت می‌تواند در این گونه موارد اجرا کند، این است که از موکل خود برای رسیدن به هدف اصلی خود دفاع نماید و تا جایی که امکان دارد از استدلالات و اسناد رسمی استفاده کند.

مجازات سرقت حدی

مجازات سرقت تعزیری و انواع آن‌

مجازات سرقت‌های مسلحانه سه ماه تا ده سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق می‌باشد. سرقت مسلحانه گروهی در شب، حبس از پنج تا پانزده سال و شلاق تا ۷۴ ضربه دارد. سرقت مسلحانه از بانک‌ها، صرافی‌ها یا جواهر فروشی‌ها حبس ابد دارد. مجازات راهزنی یا سرقت در راه‌ها و خیابان‌ها سه تا پانزده سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق است. دزدی از موزه‌ها یا اماکن مذهبی و تاریخی یک تا پنج سال حبس دارد. سرقت وسایل و تاسیسات بهره برداری آب، برق، گاز و غیره یک تا پنج سال حبس دارد. کیف زنی یا جیب بری یک تا پنج سال حبس دارد. سرقت از محل تصادف خودروها یا مناطق حادثه زده، یک تا پنج سال حبس و تا ۷۴ ضربه شلاق دارد. سرقت یا استفاده غیر مجاز از آب، برق، گاز،تلفن علاوه بر جبران خسارت وارده، جزای نقدی نیز دارد. دزدیدن اسلحه و مهمات متعلق به دولت توسط  فرد نظامی دو تا ده سال حبس دارد. سرقت ساده، یعنی چنانچه دزدی فاقد هر یک از مواد فوق باشد، سارق به سه ماه و یک روز تا دو سال و تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم می گردد.

رد مال مسروقه چیست؟

یکی دیگر از نکات مهمی که در این بحث پیش می‌آید، رد مال مسروقه می‌باشد. معنای این مسئله، این است که علاوه بر مجازات‌های کیفری که برای سارق مشخص می‌شود، او وظیفه دارد تا عین مال و یا قیمت آن را که به وسیله کارشناس مشخص می‌شود، به صاحب مال باز گرداند. اما اگر سارق از انجام این کار سر باز زند، اموال او توسط دادگاه توقیف می‌شود و به مزایده گذاشته خواهد شد تا از محل درآمد فروش این اجناس، عین مال و یا مبلغ آن تهیه شده و به مال باخته بازگشت داده شود. در صورتی که این موارد اجرا نشود، سارق تا زمان تعیین تکلیف در حبس خواهد بود.

تفاوت آدم ربائی و سرقت

شاید در نگاه اول، تفاوت چندانی بین این دو کلمه احساس نشود. اغلب شما شاید گمان کنید که ادم ربائی و سرقت یک مقوله باهم هستند و تفاوت چندانی بینشان وجود ندارد. ابتدا باید بدانید ادم ربائی چیست و سپس به دنبال فهمیدن تفاوت آن با سرقت باشید. هر زمانی که شخصی به قصد مطالبعه وجه خود یا هر منظور و هدف دیگری، شخص دیگری را برباید یا توسط افراد اجیر شده نسبت به دزدیدن شخص مقابل اقدام کند، جرم آدم ربائی انجام شده است.

جرم آدم ربائی، مجازات سنگینی دارد. به واسطه آدم ربائی، مجرم بین 5 تا 15 سال باید در زندان بماند. حال که دانستید، آدم ربائی چیست، باید تفاوت های آدم ربائی و سرقت را بشناسید. آدم ربائی در واقع مربوط به انسان و دزدیدن آن است در حالی که موضوع دیگر مربوط به مال می باشد. آدم ربائی یک جرم مستقل است.

تفاوت آدم ربائی و سرقت

آیا با توبه مجازات سارق از بین می رود؟

یکی از سوالات پرتکراری که در بین شاکیان یا دعاوی سرقت وجود دارد، از بین رفتن مجازات سارق با توبه است. بسیاری از افرادی که درگیر پرونده های این چنینی هستند، برایشان سوال است که آیا با توبه، مجازات سارق ازبین خواهد رفت یا نه؟ کارشناسان گروه حقوقی عدل دانو، خیلی دقیق به این موضوع پرداخته اند و بهترین پاسخ را برایتان ارائه کرده اند.

پذیرفتن توبه و از بین بردن مجازات توبه بسته به چند شرط است. شما باید برای گرفتن پاسخ این سوال، دو نکته را مورد توجه قرار دهید. ابتدا باید ببینید که توبه چه زمانی اتفاق افتاده است؟ زمان انجام توبه در از بین بردن مجازات اهمیت بالایی دارد. نکته دیگری که باید در خصوص از بین بردن مجازات سارق در نظر بگیرید، حدی یا تعزیری بودن آن است. ممکن است، سرقت انجام شده، به خاطر حدی و تعزیری بودن، شامل از بین بردن مجازات با توبه شود.

وکیل سرقت

سارق کسی است که به واسطه جرم‌هایی که انجام می‌دهد، مجازات می‌شود. دزدی کردن، عواقب بسیار سنگینی خواهد داشت. اما گاهی ممکن است بی دلیل اتهام به افرادی نسبت داده شود. در این زمان، شما می‌توانید با استفاده از مشاوره حقوقی یک وکیل سرقت، نسبت به حل مشکل و اثبات بی گناهی خود گام بردارید. وکیل می‌تواند در این زمینه کمک زیادی کند. وکیل سرقت کسی است که پرونده‌های مربوط به سارق را رسیدگی می کند.

شما می‌توانید برای حل مسائل و مشکلات خود پیرامون موضوع سرقت، روی کمک گروه حقوقی عدل دانو و وکلای با تجربه آن حساب کنید. اما یک پرسشی که در این زمان مطرح می‌شود، هزینه وکیل است. شما باید بدانید که هزینه وکیل در رابطه با این امور چقدر است. کارشناسان گروه حقوقی عدل دانو، در خصوص هزینه وکیل سرقت این چنین توضیح داده‌اند: هزینه وکیل با توجه به پیچیدگی و سطح دشواری پرونده و جرم انجام شده تعیین می‌شود. هر چه سارق، جرم بزرگ تری انجام داده باشد، باید هزینه بالا تری برای وکیل بپردازد. البته، سطح مهارت وکیل نیز در بالا و پایین رفتن میزان حق‌الوکاله تاثیر گذار است.

نتیجه گیری

در این مقاله، به موضوع سرقت و مفاهیم و اصطلاحات مهم آن پرداختیم. تلاش کردیم تا اطلاعات حقوقی را در اختیار شما قرار دهیم تا در مواقع لزوم بتوانید از حق خود دفاع کنید. در ابتدا به تعریف واژه اصلی سرقت از لحاظ قانون پرداختیم و آن را بیان کردیم. در ادامه هم به موضوعات پیرامون آن پرداختیم. لازم به ذکر است که استفاده از وکیل با تجربه در حوزه این جرم، می‌تواند تمامی امور شما را با سرعت بالایی انجام دهد. بنابراین، نیازی به حضور در دادگاه ندارید، بلکه وکیل به وکالت از شما می‌تواند به شما کمک نماید تا به حقوق خود برسید. البته در صورت دستور دادگاه، باید در دادگاه حاضر شوید. امروزه به راحتی می‌توانید با وکلای مجرب در حوزه‌های مختلف، به خصوص موضوع سرقت، ارتباط برقرار نمایید و سوالات و نکات خود را مطرح نمایید. وکیل  نیز با توجه به میزان دانش خود، می‌تواند به شما در رسیدن به حقوقتان یاری رسانی کند. لازم به ذکر است که پیش از انتخاب وکیل، تحقیق لازم را انجام دهید تا از تجربه و آگاهی او بهره مند شوید.

4/5 - (4 امتیاز)
سوال یا دیدگاهتان را مطرح کنید

اطلاعات تماس شما نمایش داده نخواهد شد و صرفا جهت اطلاع رسانی‌های بعدی است.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.