یکی از شایع ترین جرمهایی که امروزه در کشورمان وجود دارد کلاهبرداری است. افراد سودجو از طرق مختلفی به دنبال کلاهبرداری از مردم هستند. کلاهبردار با استفاده از ترفندهای متقلبانه و غیرقانونی سعی میکند سرمایه اشخاص دیگر را تحصیل کند. اما برای این که از حقوق خود دفاع کنید، باید روش های اثبات کلاهبرداری را بشناسید. شما بدون دلیل موجه و قانونی نمی توانید کلاهبرداری انجام شده از خود را اثبات کنید و به دنبال گرفتن حق و حقوق خود باشید. در مورد چگونگی اثبات کلاهبرداری چه میدانید؟ شما می توانید از یک وکیل کلاهبرداری کمک بگیرید. در این مطلب از مجموعه حقوقی عدل دانو قصد داریم در خصوص روش های اثبات کلاهبرداری با شما صحبت کنیم.
کلاهبرداری
کلاهبرداری یکی از جرم هایی است که امروزه به شیوه های مختلف در جامعه ما در حال جریان است. افراد کلاهبردار روز به روز شیوههای جدید تری را برای کلاهبرداری در پیش میگیرند. با توجه به پیشرفته تر شدن و بالا رفتن آمار کلاهبرداری در کشورمان، در صورتی که قربانی این امر شوید، باید بتوانید با استفاده از روش های اثبات کلاهبرداری، مجرم را محکوم کنید و حق و حقوق خود را از او بگیرید. همان طور که ظاهرا میدانید، تنها دادخواست شکایت از کلاهبردار با استفاده از یک وکیل کلاهبرداری کافی نیست. برای این که کلاهبرداری صورت گرفته اثبات شود، شما باید با کمک روش های اثبات کلاهبرداری، قربانی شدن خود را به اثبات برسانید.
بنابراین، توضیحاتی لازم است تا شما بدانید با چه شرایط و روش های اثبات کلاهبرداری میتوانید جلوی مجرمان را بگیرید. دانستن این که کلاهبرداری چه زمانی اتفاق میافتد می تواند سبب آشنایی بیشتر شما با این موضوع بشود.
انواع روش های اثبات کلاهبرداری
گفتیم که برای اثبات این که جرم کلاهبرداری صورت گرفته، باید روش های اثبات کلاهبرداری را بشناسید. چرا که ارائه روش های قانونی اولین شرط برای اثبات کلاهبرداری به دادگاه است. ابتدا به تعریف کلاهبرداری از منظر قانونی نگاه کنید. کلاهبرداری از نظر قانونی به معنی بردن مال دیگری از طریق فریب دادن او با توسل به وسایل و راههای متقلبانه است. حال نوبت به چگونگی اثبات کلاهبرداری میرسد.
اگر بخواهیم از منظر قانونی به روش های اثبات کلاهبرداری یا دلایل آن استناد کنیم، باید این موارد را برای روش های اثبات کلاهبرداری ذکر کنیم. شهادت، سوگند، اقرار و قسامه تمام روش های اثبات کلاهبرداری هستند که در ماده 160 قانون مجازات اسلامی آمده است. البته علم قاضی نیز جزء موارد تعیین کننده برای دلایل اثبات کلاهبرداری است. برای این که بتوانید عمل مرتکب را اثبات به کلاهبرداری کنید، باید از این روشها استفاده کنید. برای این که برای اثبات کلاهبرداری از روش های ذکر شده استفاده کنید، باید بیشتر شهادت شهود، اقرار و علم قاضی را مورد استفاده قرار دهید. شاید برایتان سوال باشد که چرا نمیتوان از دلایلی همچون سوگند برای روش های اثبات کلاهبرداری استفاده کرد؟ سوگند در جرایم تعزیری کاربرد نخواهد داشت، به همین دلیل نمیتوان آن را از روش های اثبات کلاهبرداری دانست. بنابراین باید برای استفاده از روش های اثبات کلاهبرداری، از اقرار، شهادت شهود و علم قاضی استفاده کنید. در ادامه قصد داریم هر کدام از این موارد را با یکدیگر بررسی کنیم.
روش های اثبات کلاهبرداری با شهادت شهود
شهادت شهود یکی از بهترین روش های اثبات کلاهبرداری است. برای اثبات کلاهبرداری میتوانید از شهادت شهود استفاده کنید، البته به شرط این که شاهد شرایط لازم برای شهادت را داشته باشد. نداشتن نفع شخصی در دعاوی، عقل، عدالت، عدم اشتغال به تکدی گری و ولگردی، بلوغ، ایمان و از جمله مهم ترین شرایط شاهد برای اثبات کلاهبرداری است. البته شاهد برای اثبات کلاهبرداری از تمامی حواس 5 گانه خود استفاده کرده باشد. برای مثال اگر کلاهبردار با ساخت درگاه پرداخت تقلبی اقدام به کلاهبرداری از مردم کند، شاهد باید آن را دیده باشد تا بتوانند متهم را محکوم کنند.
شاید برایتان سوال باشد که چه تعداد شاهد برای اثبات کلاهبرداری مورد نیاز خواهد بود؟ با توجه به آن چه در ماده 199 قانون مجازات اسلامی برای شهادت در تمامی جرائم آمده است، برای هر جرمی حداقل به 2 شاهد نیاز است. البته قانون در این مورد یک سری از استثنائات را نیز در نظر گرفته است. برای مثال جرمهایی مثل لواط، مساحقه و زنا نیاز به 4 شاهد مرد دارند. در قانون منظور از 2 شاهد نیز، 2 شاهد مرد است. شهادت شهود از جمله مناسب ترین روش های اثبات کلاهبرداری است.
شهادت شهود یکی از روش های مهم اثبات کلاهبرداری به حساب می آید.
روش های اثبات کلاهبرداری با علم قاضی
علم قاضی میتواند یکی از مهم ترین راههای اثبات کلاهبرداری باشد. در ماده 211 قانون مجازات اسلامی آمده است که علم قاضی عبارت از یقین حاصل از مستندات در امری است که نزد وی مطرح شود. با توجه به این بیان، شاکی باید مدارک لازم را برای کلاهبرداری انجام شده بر او به دادگاه ارائه کند تا قاضی حکم به گناه کاری متهم دهد. علم قاضی از مهم ترین روش های اثبات کلاهبرداری است. شاید برخی گمان کنند که جلب نظر قاضی کار بسیار دشواری است و استفاده از این راه برای اثبات کلاهبرداری بسیار سخت است در حالی که این چنین نیست. فقط کافی است بهترین وکیل کیفری را در کنار خود داشته باشید تا بتواند به راحتی کلاهبرداری صورت گرفته را با ارائه دلایل و مدارک لازم به قاضی اثبات کند.
روش های اثبات کلاهبرداری با اقرار
آخرین مورد از شیوههای اثبات کلاهبرداری، اثبات کلاهبرداری با اقرار است. اقرار یعنی چه؟ اقرار به این معنی است که خود متهم از کلاهبرداری که انجام داده پرده بردارد و خودش اعلام کند که مرتکب جرم شده است. با توجه به ماده 164 قانون مجازات، اقرار به این معنا است که شخص به ارتکاب جرم از جانب خودش خبر میدهد. شاید برایتان سوال باشد که آیا مجرم باید بارها و بارها اقرار به کلاهبرداری کند؟ در ماده 172 قانون مجازات آمده است که در صورتی که مجرم 1 بار اقرار کند، کفایت میکند و نیازی به اقرار دوباره نیست.
برای اثبات کلاهبرداری با این روش نیز، باید شخص کلاهبردار اقرار کند که مال فرد دیگری را برده است. برای مثال باید دقیقا بگوید که بنده با پیامکی که برای این شخص فرستادم، قصد خالی کردن حساب او را داشتهام تا تمام سرمایه حساب او با کلیکی که میکند به حساب من منتقل شود. اقرار سبب تسریع روند پرونده نیز خواهد شد، به همین دلیل آن را از بهترین روش های اثبات کلاهبرداری میدانند.
آیا اثبات کلاهبرداری بدون مدرک امکان پذیر است؟
یکی از سوالاتی که در اثبات جرم کلاهبرداری وجود دارد، اثبات این جرم بدون مدارک است. آیا اثبات کلاهبرداری بدون مدرک مورد نیاز امکان پذیر است. عملا اثبات کلاهبرداری بدون مدارک مورد نیاز کار بسیار دشواری خواهد بود. شاید اثبات کلاهبرداری بدون مدارک مورد نیاز تا حدودی غیر ممکن باشد اما نمیتوان به صورت قطعی گفت که راه اثبات کلاهبرداری بدون مدارک بسته است. در صورتی که پرونده خود را به دست یک وکیل حاذق سپرده باشید، میتوانید امید این که جرم کلاهبرداری بدون مدارک مورد نیاز اثبات شود را داشته باشید. بنابراین، نقش وکیل کلاهبرداری در اثبات این جرم بسیار پر رنگ است؛ چرا که تنها وکیل است که میتواند بهترین تصمیم برای چگونگی اثبات کلاهبرداری را بگیرد.
بهترین وکیل کیفری
روش های اثبات کلاهبرداری بسیار گسترده و پیچیده است. برای این که شما یک جرم را اثبات کنید باید دلایل لازم را به دادگاه ارائه کنید تا دادگاه بر حسب دلایل و مدارکی که ارائه کردهاید برای صدور حکم تصمیم گیری کند. با توجه به اهمیتی که اثبات جرم کلاهبرداری دارد، شما نباید بدون آگاهی از چگونگی اثبات کلاهبرداری، اقدامی کنید. در این مسیر باید از بهترین وکیل کیفری کمک بگیرید. وکیل، با مهارت و تجربهای که در این کار دارد میتواند با ارائه بهترین راهکار و روش های اثبات کلاهبرداری به شما کمک کند. وکیل بهتر از هر کسی به رویه دادگاه آشنا است. اما بهتر است از وکیلی کمک بگیرید که تجربه پروندههای مشابه را در سابقه خود داشته باشد.
مجموعه حقوقی عدل دانو یکی از موسسات حقوقی بسیار معتبر کشور است که حاذق ترین وکلای کشور را در اختیار دارد. برای این که پرونده خود را به بهترین وکیل کیفری بسپارید، کافی است با کارشناسان ما در موسسه حقوقی عدل دانو تماس بگیرید، وکلای ما آمادهاند تا در کم ترین زمان ممکن به شما کمک کنند تا به حق و حقوق خود برسید. وکلای ما میتوانند با استفاده از روش های اثبات کلاهبرداری به شما کنند تا در دادگاه از حق و حقوق خود استفاده کنید. همچنین گروه حقوقی عدل دانو برای شما مشاوره تلفنی را نیز در نظر گرفته است. کافی است با کارشناسان ما تماس بگیرید و مشاورههای لازم را دریافت کنید.