کلاهبرداری یکی از جرم هایی است که پرونده های بسیار زیادی در دادگاه دارد. شاید برایتان پیش آمده باشد که ناخودآگاه مورد اتهام کلاهبرداری واقع شوید، اما نتوانید از خود رفع اتهام کنید. کلاهبرداری جزء آن دسته از جرمهایی است که در قانون کشورمان مجازات سختی برای آن در نظر گرفته شده است. بنابراین اگر بی گناه به کلاهبرداری متهم شده اید، باید سریعا به دادگاه مراجعه کرده و از خود رفع اتهام کنید. از آن جایی که آمار کلاهبرداری در کشورمان روز به روز روند صعودی خود را ادامه میدهد، در این مطلب قصد داریم به آن بپردازیم. در این مطلب از گروه حقوقی عدل دانو، کارشناسان ما در خصوص چگونگی رفع اتهام کلاهبرداری و راههای رفع اتهام کلاهبرداری با شما صحبت خواهند کرد تا بدانید در زمان مواجهه با این مشکل، چه برخوردی داشته باشید.
کلاهبرداری
پیش از آن که در خصوص رفع اتهام کلاهبرداری صحبت کنیم، قصد داریم ابتدا موضوع کلاهبرداری را با یکدیگر بررسی کنیم تا شما به خوبی این جرم و جایگاهی که در مواد قانونی دارد را بشناسید. کلاهبرداری یکی از شایع ترین جرم هایی است که در کشورمان وجود دارد. در کلاهبرداری، کلاهبردار با استفاده از روشهای متقلبانه دیگری را فریب میدهد و مال او را تحصیل میکند. یعنی فرد فریب میخورد و با رضایت مال خود را به کلاهبردار میدهد. هیچ زور و اجباری در کلاهبرداری نداریم. کلاهبرداری جزء آن دسته از جرم هایی است که به ظاهر بسیار ساده انجام میشود. معمولا شخص کلاهبردار با استفاده از ترفندهای امید و انگیزه دادن های واهی به طرف مقابل، سعی میکند سرمایه او را به دست بگیرد.
بنابراین میتوان گفت کلاهبرداری جزء خطرناک ترین روش های ربودن است که طرف مقابل با اختیار خود به کلاهبردار کمک میکند. فردی که کلاهبرداری بر روی او صورت گرفته، هیچ اطلاعی از وقوع جرم ندارد و در حقیقت فریب می خورد. بنابراین با یک تعریف کلی، کلاهبرداری را میتوان این گونه توصیف نمود: تصاحب مال دیگران با استمداد و استفاده از روشهای متقلبانه و غیر قانونی. این جمله کامل ترین تعریف از کلاهبرداری است.
انواع کلاهبرداری
برای این که اقدام به رفع اتهام کلاهبرداری کنید، باید انواع کلاهبرداری را بشناسید؛ چرا که شیوههای رفع اتهام کلاهبرداری در هر یک از انواع کلاهبرداری متفاوت است. با توجه به سخت گیری قانون گذار در وضع قانون و جرم کلاهبرداری، آن را به 2 دسته کلاهبرداری ساده و کلاهبرداری مشدد تقسیم کردهاند. در خصوص هر یک از انواع کلاهبرداری چه میدانید؟
کلاهبرداری مشدد در واقع جرم هایی است که در ابعاد و موقعیت های بسیار حساس انجام می شود. برای مثال برخی از انواع کلاهبرداری مشدد عبارت اند از جرم هایی که مامورین دولتی انجام می دهند، کلاهبرداری که با استفاده از وسایل ارتباط جمعی انجام می شود و یا جرم هایی از این قبیل همگی از دسته کلاهبرداری مشدد هستند. کلاهبرداری ساده نیز در واقع همه آن جرمهایی است که در کلاهبرداری مشدد وجود ندارد. بنابراین میتوان اکثر جرم های صورت گرفته کلاهبرداری را جزء کلاهبرداری ساده دانست.
روشهای کلاهبرداری
آشنایی با روش های کلاهبرداری بسیار حائز اهمیت است. حتی برای رفع اتهام کلاهبرداری نیز باید روش هایی که کلاهبرداری انجام میشود را بشناسید و سپس به دنبال رفع اتهام کلاهبرداری باشید. روش های مختلف کلاهبرداری در دو دسته فریب دادن و یا کلاهبرداری از طریق فروش مال دیگری است.
اکثر جرم های کلاهبرداری که در کشور انجام میشوند، یکی از این دو روش است. پس برای رفع اتهام کلاهبرداری لازم است تا نسبت به روش های آن شناخت داشته باشید. اولین روش کلاهبرداری با فریب دادن است. کلاهبرداران با استفاده از تحریف واقعیت و دادن وعده های دروغین سعی میکنند سرمایه شخص دیگری را بگیرند. برای مثال کلاهبردار سعی میکند در کوتاه مدت سود زیادی به شما برساند اما این کار به نوعی طعمه قراردادن برای سرمایه شما است. دومین روش کلاهبرداری، از طریق فروش مال دیگری است. فروش مال غیر یا همان فروش مال دیگری، جزء پرونده های پرتکرار در دادگاهها است. در این شیوه از کلاهبرداری، فروشنده وسیلهای را فروخته که اصلا مالکیتی بر آن نداشته است. این شیوه از کلاهبرداری بسیار رایج است. بنابراین بهتر است قبل از خرید هر محصول از مالکیت فروشنده اطمینان حاصل کنید و سپس اقدام به خرید آن کنید.
راههای رفع اتهام کلاهبرداری
اکنون نوبت به آشنایی با راه های رفع اتهام کلاهبرداری می رسد. گاهی شرایطی به وجود میآید که ناخودآگاه متهم به کلاهبرداری شدهاید. در این زمان مشکلات بسیاری برایتان به وجود خواهد آمد؛ چرا که جرم کلاهبرداری در کشورمان بسیار سنگین است. شاکی برای این که شما را متهم به کلاهبرداری کند، سعی میکند با استفاده از راه ها و ارائه دلایلی کلاهبرداری صورت گرفته را به دادگاه اثبات کند. اما چگونگی رفع اتهام کلاهبرداری در این مواقع برای شما بسیار حائز اهمیت است. شما باید قبل از هر چیز از یک وکیل دادگستری کمک بگیرید. با کمک وکیل باید تمامی ادعاهای شاکی را رد کنید و اعلام کنید که چنین نیت و جرمی صورت نگرفته است. رد تک تک ادعاهای شاکی اولین کاری است که باید برای رفع اتهام کلاهبرداری خود کنید.
همچنین اگر جرمی صورت گرفته باشد، باید اعلام کنید که از هدف و برنامه پشت آن آگاه نبودهاید و تنها وظیفه خود را انجام دادهاید. برای مثال، اگر در شرکتی کلاهبرداری صورت گرفته باشد، شما باید اعلام کنید که تنها نقش کارمند را داشته اید و از اهداف جرم صورت گرفته بی خبر بودهاید. اثبات عدم اطلاع از پشت پرده کلاهبرداری صورت گرفته، میتواند اصلی ترین اقدام برای رفع اتهام کلاهبرداری باشد. بنابراین میتوان اصلی ترین راه رفع اتهام کلاهبرداری را، اثبات عدم سوءنیت نام گذاری کرد. در صورتی که شما بتوانید عدم وجود سوءنیت را به اثبات برسانید، به احتمال فراوان برنده پرونده خواهید بود.
مجازات کلاهبرداری ساده و مشدد
در کلاهبرداری مشدد که گفتیم مختص به چه گروه از افراد و چه نوع کلاهبرداری است، باید عین مال کلاهبرداری شده به صاحب اصلی بازگردانده شود. علاوه بر این شخص کلاهبردار بین 2 الی 10 سال به زندان خواهد افتاد. به تمام این مجازات ها میتوان انفصال از خدمات دولتی و پرداخت جزای نقدی را نیز اضافه کرد. بنابراین اگر اتهام کلاهبرداری به شما نسبت داده میشود، بهتر است به دنبال رفع اتهام کلاهبرداری باشید تا این مجازات ها شامل حالتان نشود.
حال نوبت به آشنایی با مجازات جرم کلاهبرداری ساده می رسد. مجازات جرم کلاهبرداری ساده به مراتب کمتر از مجازات جرم کلاهبرداری مشدد است. در این نوع کلاهبرداری، شخص کلاهبردار محکوم به 1 تا 7 سال حبس خواهد شد. حتی در جرم کلاهبرداری ساده نیز شخص کلاهبردار باید اصل مال را به صاحب اصلی بازگرداند. علاوه بر این مجرم محکوم به پرداخت جزای نقدی معادل مالی که دریافت کرده است خواهد بود. بنابراین دانستید که باید برای رفع اتهام کلاهبرداریچه در نوع ساده و چه در نوع مشدد، اقدامات لازم را انجام دهید تا این مجازات شامل حالتان نشود.
وکیل کیفری
افرادی که اتهام کلاهبرداری به آن ها نسبت داده میشود، باید با استفاده از روش های قانونی اقدام به رفع اتهام کلاهبرداری از خود کنند، در غیر این صورت مجازات جرم کلاهبرداری برای آنها بسیار سخت و دشوار خواهد بود. بنابراین اگر به دنبال اثبات بی گناهی در کلاهبرداری هستید، بهتر است از یک وکیل کیفری کمک بگیرید. وجود یک وکیل سبب میشود شما رویه دادگاه را بشناسید. وکیل با توجه به تجربهای که در این زمینه دارد میتواند بهترین و بیشترین کمک را برای رفع اتهام کلاهبرداری به شما کند. بنابراین بهتر است بدون وکیل به دنبال رفع اتهام کلاهبرداری نباشید چرا که غیرممکن خواهد بود.
اما پیدا کردن یک وکیل باسابقه و باتجربه که مهارت کافی در این زمینه را دارد، همواره سخت و دشوار بوده است. این که شما بتوانید برای رفع اتهام کلاهبردارییک وکیل کیفری کاربلد را پیدا کنید، شرط بسیار مهمی است که نباید نادیده گرفته شود. موسسه حقوقی عدل دانو یکی از بهترین مجموعه های حقوقی کشورمان است که آماده است برای رفع اتهام کلاهبرداری به شما کمک کند. اگر به دنبال وکلای باسابقه و کاربلد برای پیگیری پروندههای کلاهبرداری و رفع اتهام کلاهبرداری هستید، بهتر است با کارشناسان ما در گروه حقوقی عدل دانو تماس بگیرید و پرونده های خود را به وکلای ما بسپارید. گروه حقوقی عدل دانو آماده است تا راهنمایی های تکمیلی و راهکارهای مناسب را در اختیار شما قرار دهد تا با رفع اتهام کلاهبرداری، از مجازات این جرم در امان بمانید.