تهران - خیابان صابونچی - نبش خرمشهر - پلاک 109 - واحد ۱

جرایم اینترنتی

در دنیای امروز، اکثر کارها به واسطه اتصال به اینترنت انجام می‌شوند. به وجود آمدن اینترنت و گسترش آن، سبب تشکیل برنامه‌های مختلف در فضای مجازی شده است. شاید اغلب انسان ‌ها اینترنت را یک نیاز اصلی برای دنیای امروز بدانند. وجود اینترنت، مزایای بسیار زیادی دارد. اما همان طور که استفاده از خدمات برای ما دارای مزیت است، معایبی نیز به همراه دارد. جرایم اینترنتی، شکل جدیدی از جرایم است که با به وجود آمدن این شبکه گسترده شکل گرفت. اغلب افرادی که در اینترنت و برنامه ‌های مختلف فضای مجازی فعالیت می‌کنند، باید به جرایم اینترنتی نیز آگاه باشند و بدانند انجام چه کارهایی جرم محسوب می‌شود. در این مطلب از مجموعه حقوقی عدل دانو، قصد داریم توضیحات کاملی را در خصوص انواع جرایم اینترنتی برای شما ارائه کنیم. تا انتهای این مطلب، همراه وکیل کیفری عدل دانو بمانید.

جرایم اینترنتی

به نظر شما چه کارهایی جزء جرایم اینترنتی قرار می‌گیرند؟

جرایم اینترنتی چیست و انجام چه اقداماتی در اینترنت جرم محسوب می‌شود؟ متاسفانه فرهنگ استفاده از خدمات اینترنتی و یا وسیله‌های اینترنتی در همه کشور ها قبل از ورود آن، به مردم آموزش داده نمی‌شود. همین امر، بستر بسیاری از ناهنجاری‌ های اجتماعی را به وجود می‌آورد. امروزه نیز با گسترش تکنولوژی، دسترسی بسیاری از افراد به فضای مجازی و اینترنت باعث شده است که آگاهانه و یا غیر آگاهانه دست به آزار و اذیت یکدیگر بزنند. رفتارهایی که به ارتکاب جرم در فضای مجازی ختم می‌شوند. بهتر است قبل از اینکه مرتکب یکی از جرایم اینترنتی شوید، انواع جرایم اینترنتی را بشناسید و بدانید که چه کارهایی در فضای اینترنت و برنامه ‌های مجازی، جرم به حساب می‌آید.

برای اینکه انواع جرایم اینترنتی را بشناسید باید بدانید این جرایم هر کدام به چه دسته ‌هایی تقسیم می‌شوند؛ جرایم اینترنتی دو بخش کوچک و بزرگ دارند. اقداماتی چون افترا، توهین، مزاحمت، انتشار اطلاعات افراد، کلاهبرداری‌ اینترنتی و تلفنی، نقض قوانین کپی رایت، همگی جزء جرایم اینترنتی محسوب می‌شوند. البته، این دسته، در مقایسه با نوع دیگر خود، جرایم اینترنتی کوچک‌ تر به حساب می‌ آیند و در آن دسته بزرگ‌ تر، تخلفاتی وجود دارد که جنبه امنیتی و سیاسی دارد. انجام جرایم دسته‌ اخیر، باعث اختلال در امور کشور می‌شود و متناسب با آن، مجازات سنگین ‌تری را در پی خواهد داشت. جاسوسی، حملات ویروسی و سایبری، انتشار اطلاعات سیاسی و هک سیستم ‌های بانکی جزء این جرایم سنگین است.

به نظر شما چه کارهایی جزء جرایم اینترنتی قرار می گیرند؟

بررسی انواع جرایم اینترنتی

یکی از مهم ‌ترین جرایم اینترنتی که باعث سلب آرامش افراد می‌شود، ایجاد آزار و اذیت و مزاحمت تلفنی، اینترنتی است. شاید دیده باشید در جامعه در بعضی از مواقع، شایعات مختلف و گفته ‌های غیر واقعی درباره‌ نام ‌های معتبر، گسترش می‌یابد. این کار با برنامه‌ ریزی قبلی و توسط فرد یا گروهی در فضای مجازی انجام می‌شود. در مورد جرم بعدی، می‌توانیم به دسترسی غیر مجاز و سرقت اطلاعات شخصی شما اشاره کنیم. این گونه تخلفات، بیشتر از طریق اینترنت و به وسیله رایانه و از طریق نرم افزارهایی انجام می ‌شود و به آن حملات سایبری می‌گویند.

به نظر شما بهترین راهکار برای مقابله با این مشکل چیست؟

در چنین مواقعی، کمی بیشتر توجه کنید و با استفاده از رمزها و کد گذاری‌ های سخت، از این امر بسیار خطرناک جلوگیری کنید. اگر سیستم‌ های رایانه‌ای دارید که اطلاعات شخصی شما در آن‌ ها ذخیره شده است و یا کارهای شخصی را با آن‌ ها انجام می‌دهید، سعی کنید با تغییر دادن کدها و بارگذاری ‌های امن، اطلاعات خود را از دست هکرهای برنامه نویس نجات دهید. در غیر این صورت، اطلاعات شما به چنگ آن ‌ها می‌افتد و از سوی دیگر پیدا کردن و به دام انداختن آن‌ ها کار بسیار دشواری خواهد بود. شما می‌توانید با انجام رفتارهای مناسب، از وقوع این مشکلات جلوگیری کنید. مسائل جرایم اینترنتی بسیار سخت و پیچیده ‌اند و به دام انداختن افراد سودجو نیز کمی زمان‌ بر است.

مهم ترین دلیل شکل گیری جرایم اینترنتی

متاسفانه این اقدامات و این گونه جرایم اینترنتی، بیشتر زنان و کودکان را مورد هدف قرار می‌دهد. کودکان و نوجوانانی که به تازگی به فعالیت در فضای مجازی مشغول می‌شوند، کانون توجه افراد سودجو و کلاهبردار قرار می‌گیرند. عدم آگاهی نوجوانان و حتی جوانان باعث می‌شود تا در دره هولناکی بیفتند. در واقع می ‌توان مهم‌ ترین دلیل شکل گیری جرایم اینترنتی را، عدم آگاهی و اطلاعات لازم در خصوص این فضا دانست. معمولا این تخلفات از طریق اینترنت و نرم افزارهای چت و گفتگوی تصویری صورت می‌گیرد. در واقع، اکثرا این خود شما هستید که باعث این سوء استفاده گری ‌ها از خود می ‌شوید.

 

افراد سودجو، بیشتر با استفاده از جمع آوری اطلاعات و ضبط تصاویر مختلف از افراد، اقدام به تهدید و انتشار اطلاعات شخصی آن‌ ها می‌کنند. آن‌ ها از این طریق شخص را تحت فشار قرار می ‌دهند تا بتوانند سوء استفاده‌ های مالی و اخلاقی خود را انجام دهند. همین کار باعث می‌شود تا فرد مورد نظر تحت فشار قرار بگیرد و به اقداماتی چون خودکشی دست بزند. پس باید بدانید که انجام یک اشتباه در فضای مسموم مجازی، می‌تواند آینده و زندگی شما را تحت شعاع خود قرار بدهد.

مهم ترین دلیل

 

مجازات جرایم سایبری

هر کشور برای جرایم اینترنتی و سایبری، قوانینی در نظر گرفته است. قوانینی که بی توجهی به آن‌ ها عواقب بسیار بدی را به همراه خواهد داشت. شاید در بین دوستان خود، افراد هکری داشته باشید که بخواهند تخصص خود را به شما آموزش دهند و با ارائه پیشنهادهای وسوسه انگیز، نظر شما را برای انجام یک کار غیر قانونی جلب کنند. باید بگوییم که انجام هر کاری برخلاف قانون یک کشور، جرم است؛ پس آینده خود را تباه نکنید. برای این که بیشتر این موضوع را درک کنید به ادامه مطلب توجه کنید تا با مجازات جرایم سایبری در کشورمان آشنا شوید.

در راستای جلوگیری از این روند، اداره امور بین‌الملل و حقوقی پلیس فتا ناجا، مجازاتی را برای جرایم سایبری در قانون ذکر کرده‌اند. هر کسی به طور غیرمجاز به داده‌ ها و یا سیستم‌ های رایانه ‌ای افراد یا مخابرات دسترسی یابد، به 6 ماه تا یک سال حبس و پرداخت جریمه نقدی از ۵ تا ۲۰ میلیون ریال و یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد. البته باید بدانید که در صورت انجام کلاهبرداری، مانند برداشت پول از حساب مردم، باید اموال به دست آمده را نیز به اشخاص بازگردانید. هر چه دایره اقدامات و جرایم اینترنتی شما بیشتر باشد، مدت زمان حبس نیز بالاتر خواهد رفت.

مجازات جرایم سایبری

تشدید مجازات ها

در قسمت بالا گفتیم که انجام جرایم اینترنتی می‌تواند چه مجازات ‌هایی را به همراه داشته باشد. لازم است بگوییم که با توجه به شرایط مختلف، قانون درب  های تشدید مجازات جرایم سایبری را نیز باز گذاشته است. شاید لازم باشد در خصوص این تشدید مجازات ‌ها نیز اطلاعاتی را کسب کنید. در این قسمت، کارشناسان گروه حقوقی عدل دانو، برخی از مواردی که باعث تشدید مجازات جرایم اینترنتی می‌شود را برای شما آورده اند.

وقتی جرم مرتکب شده توسط یک فرد از یک نهاد خاص صورت بگیرد، مجازات وی تشدید خواهد شد. در قانون کشور ما، این تشدید مجازات مربوط به کارمندان دولت، کارکنان شوراها، شهرداری‌ ها، نهادهای انقلابی مانند سپاه پاسداران، بنیاد هایی که زیر نظر ولی فقیه اداره می‌شوند، می‌شود. به این دسته از استثنائات، می‌توان کارکنان نیروهای مسلح و ماموران را نیز اضافه کرد. علاوه بر این، زمانی که جرم به صورت سازمان یافته و در سطح کلان ارتکاب یافته باشد و مواردی از این دست نیز، سبب تشدید مجازات خواهد شد.

بهترین اقدام در زمان وقوع جرایم اینترنتی

شاید برای برخی از شما این مسئله دشوار باشد که بخواهید مسائل و مشکلات به وجود آمده و سوء استفاده انجام شده از خود را پیش کسی بازگو کنید. بسیاری از کسانی که از راه جرایم اینترنتی متحمل آسیب می‌شوند، گمان می‌کنند که دیگر راهی برای نجات آن ‌ها وجود ندارد. شما باید سعی کنید علاوه بر حفظ خونسردی خود، بهترین کار ممکن را انجام دهید. در زمان وقوع جرایم اینترنتی، بهترین کار مراجعه به پلیس و تشکیل پرونده است. شما می‌توانید با تشکیل پرونده نزد پلیس و طرح شکایت خود، فرد خاطی و مجرم را دست گیر کنید تا به سزای اعمالش برسد.

انجام تمامی جرایم اینترنتی، باعث تشکیل پرونده در دادسرای جرائم رایانه‌ ای می‌شود. شما می‌توانید با طرح شکایت خود نزد پلیس، دست این افراد را از زندگی خود و دیگر مردم کوتاه کنید. پلیس فتا با پیگیری هر چه سریع تر این امور، می‌تواند به شما کمک کند. پس نباید نسبت به بروز این مشکل بی تفاوت باشید. پلیس فتا پس از پیگیری‌ های فراوان و انجام تحقیقات خود، پرونده شکل گرفته را به دایره خاص خود ارجاع می ‌دهد. شما می ‌توانید از مشاوره حقوقی نیز بهره مند شوید، پس بهتر است با مستنداتی که به کمک وکیل جرایم اینترنتی جمع آوری کرده‌اید، مدارکتان را به دادیار و بازپرس ارائه کنید.

بهترین اقدام

 

توجه به چند نکته

لازم است چند نکته دیگر را در خصوص جرایم اینترنتی بدانید. وقتی جرایم کوچک اینترنتی بیشتر از 2 بار تکرار شوند، دادگاه قادر خواهد بود مرتکب جرم را از خدمات الکترونیکی و عمومی محروم کند. در صورتی که فرد گناه کار، جرم را بیش از 2 بار تکرار کند، اجازه فعالیت ‌هایی همچون، اشتراک گذاری اینترنت، استفاده از سیستم بانکداری و سایر خدمات الکترونیکی عمومی از وی سلب خواهد شد. میزان و مدت این محرومیت نیز، با توجه به درجه‌ جرم طبق قانون، مشخص خواهد شد.

وکیل جرایم اینترنتی

حال که دانستید بهترین راهکار برای حل مشکل جرایم اینترنتی، مراجعه به پلیس و طرح شکایت است، باید به دنبال این باشید تا شکایت خود را به نحو احسن مطرح کنید و در دادگاه به پیروزی برسید. همان طور که می‌دانید، جرایم اینترنتی و پرونده ‌های جرایم سایبری، بسیار پیچیده‌اند و فرآیند طولانی را دنبال می‌کنند. شما برای اینکه در یک پرونده با موضوع جرایم اینترنتی یا جرایم سایبری پیروز شوید، مسیر بسیار دشواری را پیش رو خواهید داشت. اما می‌توانید با یک انتخاب هوشمندانه، کار خود را راحت کنید.

بهترین راهکار برای پیروزی در پرونده جرایم اینترنتی، استفاده از وکیل در جرایم اینترنتی است. وکیل جرایم اینترنتی با تکیه بر تخصص، علم، مهارت و تسلطی که بر قوانین و مسائل حقوقی جرایم اینترنتی دارد، می‌تواند بهترین راهنما برای شما باشد. شما می‌توانید به کمک وکیل خود، تمامی مستندات لازم را جمع آوری کنید و به بهترین شکل ممکن آن را برای دادگاه ارائه کنید.

وکیل جرایم

 

 نتیجه گیری

جرایم اینترنتی امروزه در قالب ‌های بسیار گسترده ای ارتکاب می‌یابند. دانستید که انجام دادن جرایم اینترنتی و جرایم سایبری می‌تواند چه عواقب خطرناکی برایتان به همراه داشته باشد. بهتر است در زمان فعالیت در فضای مجازی و تمامی فعالیت‌ هایی که حول محور اینترنت انجام می‌دهید، مراقب افراد سودجو و کلاهبردار باشید. اگر گرفتار پرونده‌ های حقوقی با موضوع جرایم اینترنتی هستید، می‌توانید با کمک وکلای جرایم اینترنتی مجموعه حقوقی عدل دانو، پرونده خود را در مسیر درست پیش ببرید. وکلایی که در موسسه حقوقی عدل دانو فعالیت می‌کنند، می‌توانند بهترین راهنمای شما برای حل مسائل و پرونده ‌های جرایم اینترنتی باشند.

اولین نفری باشید که به مطلب ما امتیاز می دهید.
سوال یا دیدگاهتان را مطرح کنید

اطلاعات تماس شما نمایش داده نخواهد شد و صرفا جهت اطلاع رسانی‌های بعدی است.

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.